Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров"

Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров"

Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров" - София е създадено на 5 март 1922 година като средище за духовност, за запазване и развитие на българската култура и традиции.

Вече повече от 90 години искрата, запалена от предците в това възрожденско огнище не угасва. И днес като камбана звучат звънливите детски гласчета от забавачка "Слънчо", музикалните звуци от школата по пиано, цигулка, акордеон и китара, танцовите ритми от балетно студио Веса Тонова - прима балерина при Национална опера и балет за класически и модерен танц, ...

Прочети още...

126 ОУ Петко Юрданов Тодоров

126 ОУ Петко Юрданов Тодоров, София

Училището е създадено през 1953 година и носи името на бележития български писател Петко Юрданов Тодоров. Намира в ж.к. Стрелбище. Разположено е на ъгъла на бул. България и ул. Нишава, в непосредствена близост до бул. Гоце Делчев. Разполага с две сгради - основна, в която учат учениците от втори до седми клас и малка, предназначена за първокласниците и подготвителния клас. Удобен транспорт за стигане до училището е: трамвай № 7, автобуси № 204, 102, 83, 73, 64, 74, 76, тролейбуси № 2, 9, 8. Има два входа – ул. "Нишава" и ул. "Твърдишки проход".

Официална страница: http://www.126ou.net/

Прочети още...

Подкатегории

 • Дарители

  Стани дарител на спортен клуб "Черен Дракон"!

  Банкова сметка в лева:

  Банка:
  Обединена Българска Банка
  IBAN:
  BG74 UBBS 80021 01368 4040
  BIC:
  UBBSBGSF
 • Почетни членове

yumeiho BG 135x135weekend bg